Educació Primària

[ETAPA EDUCATIVA DE 6 A 12 ANYS]

L’etapa d’Educació Primària es divideix en tres cicles de dos cursos: Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior. Estimulem el desenvolupament de les capacitats individuals dels nens i nenes, la creatitivitat, els hàbits de treball i la construcció del pensament.


Projectes

PROJECTE REFUGIATS

Diverses matèries s’uneixen per tal que els alumnes puguin conèixer la problemàtica dels refugiats i siguin capaços de donar-la a conèixer a tota la comunitat educativa mitjançant productes audiovisuals elaborats per ells mateixos.

BLOC ESPACIAL

El Bloc Espacial permet als pares i mares amb nens i nenes de Cicle Inicial tenir accés a totes les activitats realitzades per aquests. Un dels accessos està relacionat amb les Science i amb la recerca, especialment amb l’hort escolar.

SCRATCH JR

Els alumnes de 1r i 2n de Cicle Inicial de Primària s’introdueixen en el món de la programació de la mà d’Scratch Jr, un llenguatge de programació molt senzill desenvolupat pel prestigiós Massachusetts Institute of Technology.

MAKEY-MAKEY

A partir de 3r de Cicle Mitjà de Primària, els alumnes treballen amb l’entorn de l’Scratch. El connecten amb el Makey-Makey, una placa electrònica que permet als alumnes interactuar el món físic i el món virtual.

LEGO WE DO

Els nens i nenes de 4t de Cicle Mitjà de Primària, els alumnes treballen amb LEGO WE DO que pertany a la sèrie Lego Education. LEGO WE DO és una eina fàcil per construir màquines senzilles: engranatges, palanques…

LEGO MINDSTORMS

Lego Mindstorms és una línia de jocs d’experimentació centrats en la robòtica, de la casa Lego. Però les seves possibilitats en fan una eina apreciable en entorns didàctics, en el cas de l’Escola, al Cicle Superior de Primària.

COLÒNIES IN ENGLISH

Els nens i nenes de Cicle Inicial i de Cicle Mitjà de Primària participen en unes estades de tres dies en una casa de colònies de Catalunya organitzades i gestionades íntegrament en anglès i farcides d’activitats.

ACAMPADA LINGÜÍSTICA

Cinc dies d’immersió en Llengua Anglesa a la localitat d’Esterri d’Àneu. Es combinaran activitats de lleure per potenciar l’expressió oral en anglès, amb altres més lúdiques com barranquisme, canoes, bosc vertical, inflables aquàtics, senderisme…

SCIENCE BOX

Els nens i nenes de Primària estan acostumats a treballar amb les Science Box. Les caixes científiques disposen de material per fer experiments i fer-los raonar i pensar de forma crítica seguint el mètode científic.

EL MOLLET QUE VOLEM

El projecte audiovisual “El Mollet que volem que conegueu. Documental i història” sorgeix de dues realitats: d’una banda, l’aposta pel treball per projectes i la necessitat de plantejar als alumnes metodologies de treball atractives.

BERENARS SALUDABLES

Cada tarda oferim als alumnes de Cicle Inicial un Berenar Saludable perquè creiem amb els avantatges d’una dieta correcta per completar els esforços intel·lectuals i físics fets durant el dia i perquè redueix l’obesitat infantil.

CASAL ESTIU

Oferim una àmplia oferta d’activitats d’estiu: acampades lingüístiques, casal d’estiu, campus esportiu, campus de robòtica i campus d’audiovisuals, etc. Les activitats d’estiu s’allarguen fins a finals del mes de juliol.

ÀGORES

El projecte “Àgores” és un projecte transversal de tota l’Escola, des d’Educació Infantil fins a la Secundària, i té com a objectiu el de crear un espai de conversa on els nens i nenes puguin desenvolupar la competència personal.

Projecte Educatiu Primària

En aquesta etapa volem formar alumnes respectuosos, tolerants i compromesos i els volem convertir en el centre de l’aprenentatge. Treballem les emocions i l’equilibri personal dels nostres alumnes.

Som una escola de 4 línies. Al Cicle Inicial, comptem amb un mestre complementari per a les llengües i per a les matemàtiques. En el Cicle Mitjà i Superior, els 4 grups classe passen a ser 6. En aquests grups es treballa la Llengua Anglesa.

Creiem que els treballs cooperatius basats en projectes són el millor camí per a consolidar els aprenentatges dels nostres alumnes. Disposem d’aules-lab dissenyades especialment per fomentar el treball col·laboratiu. Feu clic aquí per conèixer el projecte.

Projecte Educatiu Primària

La llengua anglesa es treballa com a primera llengua estrangera des d’Educació Infantil i, a partir de 1r de Primària, és també la llengua d’aprenentatge de l’àrea de Ciències Naturals (Science), introduint així l’aprenentatge integrat de continguts en llengua estrangera.

Quan s’inicia el Cicle Superior, els alumnes trien la segona llengua estrangera en la qual desitgen iniciar-se: francès o alemany . Aquesta segona llengua estrangera té continuïtat mentre l’alumne segueix els seus estudis a l’etapa de Secundària.

En el Cicle Superior, els alumnes entren a formar part de la Cooperativa d’Alumnes Els Pinetons. Aquesta cooperativa col·labora en l’organització de diversos actes solidaris que es fan a l’Escola: la campanya de donació de sang, la recollida d’aliments de primera necessitat, …