Educació Secundària

[ETAPA EDUCATIVA DE 12 A 16 ANYS]

L’adolescent troba en aquests moments el seu propi camí. Aprèn a decidir i a especialitzar-se. És el moment de l’orientació i la tria. És necessari consolidar la personalitat i crear bases fermes per al futur. L’Educació Secundària és l’última etapa de formació bàsica que s’estén a tots els alumnes.


Projectes

EXÀMENS OFICIALS

Preparem els alumnes de Secundària i Batxillerat per a presentar-se als exàmens oficials d’anglès (Cambridge), francès (DELF), alemany (Goethe) i xinès (Institut Confuci).

ESTADES A L'ESTRANGER

Durant la Secundària, els alumnes de l’Escola poden participar en estades a l’estranger i en intercanvis lingüístics així com fer les estades a l’empresa a 1r de Batxillerat.

DELECTA'T

Cada migdia, aturem l’Escola 30 minuts perquè tots els nostres alumnes agafin un llibre (que porten de casa o que troben a la biblioteca d’aula) i el llegeixin.

AUTODESK 360

Els alumnes de Secundària dissenyen peces mecàniques en 3D que després envien, aprofitant que l’Autodesk Fusion 360 permet gravar dissenys en el núvol.

ARDUINO

Els alumnes de 3r d’ESO treballen amb el disseny d’un pont llevadís automatitzat mitjançant la targeta Arduino UNO. Aquesta ha de controlar barreres, semàfors…

APP INVENTOR

Els alumnes de 4t d’ESO utilitzen l’App Inventor per crear aplicacions de programari per al SO Android. Utilitza una interfície gràfica molt similar a de l’Scratch.

SGALEXTRIC

Els alumnes de 4t d’ESO dissenyen i imprimeixen en 3D un vehicle d’slot amb un sistema de combustible virtual en funció de la quantitat de benzina disponible.

PROJECTE SGLAB

El projecte SGLAB és un projecte de recerca que té per objectiu principal millorar les aptituds de la recerca científica a partir de la realització de petits projectes de recerca.

LAB BIB

A l’Escola Sant Gervasi obrim els laboratoris no només en horari lectiu sinó també en horari extraescolar perquè els nostres alumnes puguin assisitir-hi diàriament quan acaben les classes.

PROJECTE REFUGIATS

Diverses matèries uneixen els seus esforços per tal que els alumnes puguin conèixer la problemàtica dels refugiats i siguin capaços de donar-la a conèixer a tota la comunitat educativa.

TUTORIA PERSONAL

Els alumnes tenen dos tutors, un tutor de classe, que és el responsable de la classe de tutoria i un tutor personal adjudicat al propi alumne a partir d’una solicitud que fa ell mateix.

ESTUDI ASSISTIT

Organitzem diversos tallers d’estudi assistit per als alumnes de Secundària i de Batxillerat en matèries com les Matemàtiques i la Tecnologia i també d’altres matèries si es considera necessari.

Projecte Educatiu Secundària

Acompanyem i orientem els nois i noies en el creixement cap a la vida adulta i en aquest sentit, treballem especialment amb els nostres alumnes la gestió de les emocions i l’autoconeixement. Integrem els alumnes, en tota l’etapa, en projectes d’aprenentatge-servei que s’intensifiquen a 4t d’ESO.


Els alumnes progressen en l’aprenentatge si participen, treballen i s’involucren en el coneixement i l’estudi. L’aplicació de mètodes d’aprenentatge actiu, aplicat i pràctic és portat a terme en les diferents àrees d’aprenentatge..


Col·loquem l’alumne en el centre del procés educatiu fent-lo treballar amb una àmplia varietat de metodologies que combinen el treball individual amb el cooperatiu. Entenem l’avaluació com una eina integradora i formativa.