Projecte Científic i de Recerca

Promovem des d’Educació Infantil la motivació científica amb tota mena de projectes basats en la predicció, la comprovació, l’anàlisi i l’experimentació. El projecte culmina a l’etapa de Batxillerat amb el Treball de Recerca.


Activitats

BLOC DESCOBERTES

Les famílies amb nens i nenes de l’etapa d’Educació Infantil disposen d’un bloc especialitzat en les descobertes, el bloc Badabadoc. En aquest espai web s’hi troben actualitzades les activitats relacionades amb les descobertes.

BLOC ESPACIAL

El Bloc Espacial permet als pares i mares amb nens i nenes de Cicle Inicial tenir accés a totes les activitats realitzades per aquests. Un dels accessos està relacionat amb les Science i amb la recerca, especialment amb l’hort escolar.

L'HORT ESCOLAR

L’hort escolar és un projecte que comença a Educació Infantil i que segueix a la Primària. Com a projecte transversal i d’Escola, els alumnes de Secundària i Batxillerat, a partir dels seus projectes i treballs de recerca, milloren l’hort.

PROJECTE SGLAB

El projecte SGLAB és un projecte de recerca que té per objectiu principal formar els alumnes en els valors, actituds i aptituds de la recerca científica, basat en la realització, per part dels alumnes, de petits projectes de recerca.

PROJECTE DESENDOLLA

El projecte Desendolla té com a principal objectiu el de reduir el consum d’energia a l’Escola a partir de les accions i actuacions que els alumnes dissenyen i duen a terme, com la instal·lació de gomets per regular els interruptors.

SCIENCE RESEARCH

A l’Escola Sant Gervasi els alumnes visiten habitualment els diversos laboratoris del centre per preparar les seves recerques i pràctiques. La recerca científica és una activitat integrada plenament en el currículum dels nostres alumnes.

SCIENCE BOX

Els nens i nenes de Primària estan acostumats a treballar amb les Science Box. Les caixes científiques disposen de material per fer experiments i fer-los raonar i pensar de forma crítica seguint el mètode científic.

LAB-BIB

A l’Escola Sant Gervasi obrim els laboratoris no només en horari lectiu sinó també en horari extraescolar perquè els nostres alumnes puguin assisitir-hi diàriament quan acaben les classes perquè un monitor o monitora els prepari jocs de ciència.

Els Projectes i Treballs de Recerca

  • El Projecte de Recerca – 4t d’ESO
  • El Treball de Recerca – Batxillerat