Projecte en Innovació

Gràcies a la Fundació Privada Sant Gervasi, el projecte en innovació de l’Escola és un dels més potents i reconeguts del país. Un projecte que parteix del Parvulari fins al Batxillerat i que forma alumnes molt qualificats en aquesta competència.


Programes

BEE-BOTS

Els alumnes d’Educació Infantil inicien el projecte de robòtica amb els Bee-Bots, unes abelles-robot que disposen d’uns botons per avançar, retrocedir o girar a dreta i esquerra i que els nens i nenes programen.

SCRATCH JR

Els alumnes de 1r i 2n de Primària s’introdueixen en el món de la programació de la mà d’Scratch Jr, un llenguatge de programació molt senzill desenvolupat pel prestigiós MIT.

MAKEY-MAKEY

A partir de 3r de Primària, els alumnes treballen amb l’entorn de l’Scratch. El connecten amb el Makey-Makey, una placa electrònica que permet interactuar el món físic i el món virtual.

LEGO WE DO

A 4t de Primària, els alumnes treballen amb LEGO WE DO que pertany a la sèrie Lego Education. LEGO WE DO és una eina fàcil per construir màquines senzilles: engranatges, palanques…

LEGO MINDSTORMS

Lego Mindstorms és una línia de jocs d’experimentació centrats en la robòtica, de la casa Lego. Però les seves possibilitats en fan una eina apreciable en entorns didàctics, en el cas de l’Escola, al Cicle Superior de Primària.

AUTODESK 360

Els alumnes de Secundària dissenyen peces mecàniques en 3D que després envien, aprofitant que l’Autodesk Fusion 360 permet gravar dissenys en el núvol, a les impressores 3D de l’Escola que construeixen les peces que els alumnes han dissenyat.

CROCODRILE CLIPS

Els alumnes de Secundària utilitzen aquest programa per treballar, de manera didàctica i molt pràctica, amb els circuits, abans d’experimentar amb els de veritat. Gràcies al seu rendiment i flexibilitat és molt fàcil d’usar.

APP INVENTOR

Els alumnes de 4t d’ESO utilitzen l’App Inventor per crear aplicacions de programari per al SO Android. Utilitza una interfície gràfica molt similar a de l’Scratch, el que permet als usuaris arrossegar i deixar anar objectes visuals.

ARDUINO

Els alumnes de 3r d’ESO treballen amb el disseny d’un pont llevadís automatitzat mitjançant la targeta Arduino UNO. Aquesta ha de controlar, entre d’altres coses, barreres, semàfors, la plataforma elevada, detectors d’infrarojos…

SGALEXTRIC

Els alumnes de 4t d’ESO dissenyen i imprimeixen en 3D un vehicle d’slot amb un sistema de benzina virtual, que mostra el seu estat d’ànim en funció de la quantitat de benzina disponible. És totalment compatible amb les pistes d’Scalextric clàssiques.

FRITZING

Fritzing és un hardware obert que fa més accessible l’electrònica com a material creatiu per als nostres alumnes de Secundària. Els nois i noies poden documentar els seus prototips i compartir-los amb els altres.

ABB ROBOT STUDIO

Els alumnes de Batxillerat de la modalitat tecnològica treballen amb dues eines de càlcul i simulació: Xvigas i ABB Robot Studio. ABB Robot Studio permet programar un robot en un ordinador personal per incrementar-ne el rendiment.

HISTÒRIES DE VIDA

“Històries de Vida” és un projecte en què participen els alumnes del Cicle Mitjà de Primària amb la intenció de treballar el passat recent. Per fer-ho, demanen ajuda als avis i àvies que, en la part final del projecte, visiten l’Escola.

LA BADABADOCADA

La Badabadocada és el projecte de la “Festa Major” en el qual participen els nens i nenes d’Educació Infantil. Els alumnes són els encarregats d’organitzar la totalitat de la Festa per la qual demanen la col·laboració de tots i totes.

HOLOGRAMES

Hologrames és un projecte transversal en el qual hi participen alumnes de Primària i Secundària. L’objectiu del projecte és la creació conjunta d’un acompanyament gràfic en forma d’holograma del conte infantil “El petit príncep”.

Metodologies en Innovació

 • Treball per Projectes
 • Aprenentatge-Servei
 • Aprenentatge per Reptes i Tallers
 • Aprenentatge Social i Cooperatiu
 • Ambients d’Aprenentatge
 • Treball Emocions i Autoconeixement
 • Intel·ligències Múltiples
 • Classe Invertida
 • Gamificació
 • Georeferenciació
 • Ús Pedagògic de la Tecnologia