Projecte Apilo XII, a l'Escola, reciclem les piles usades

A l’Escola portem sis anys participant en el projecte de recollida de piles usades, la Missió Apilo XII. En aquesta missió, els Agents Apilo, els alumnes, s’encarreguen de recollir totes les piles, bateries i acumuladors esgotats perquè es reciclin correctament. Entenem per piles i acumuladors portàtils qualsevol pila, pila botó, acumulador o bateria que pugui portar-se amb la mà i no sigui industrial ni d’automoció, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòbils, càmeres de vídeo i eines portàtils.

 

Les famílies i alumnes que vulguin participar en el projecte poden dipositar aquestes piles usades en el contenidor situat davant de Recursos (Fotocòpies) o en els petits contenidors coets Apilo XII, que es reparteixen als alumnes nous. Cada curs,  entre el 15 i el 30 d’abril, un transportista autoritzat recull el contenidor, únicament el contenidor, pel que no s’accepten piles dipositades en capses o bosses i es pesen el quilos acumulats in situ.

 

Les quantitats recollides per l’Escola en els darrers cursos són:

 

  • 104 kg el 2016-17,
  • 71 kg el 2017-18,
  • 94 el 2018-19.

Aquest projecte està finançat per Ecolec Fundación, Ecopilas, European Recycling Platform i Unibat, i rep el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya.


Trobareu més informació a la pàgina web http://www.apilo.cat/