COMPROMÍS SOCIAL

El claustre de mestres i professors d’Escola Sant Gervasi Cooperativa és molt estable i està molt identificat amb un projecte cooperatiu sense ànim de lucre i amb un destacat compromís social. És per això que formem els nostres alumnes amb els valors del cooperativisme i convidem els pares i mares a participar-hi a través de la figura del soci col.laborador.

5

COOPERATIVES D’ALUMNES

690

ALUMNES COOPERATIVISTES

576

SOCIS COL·LABORADORS

122

ALUMNES VOLUNTARIAT

 • RECOLLIDA DE PAPER

   

  Com ja venim fent des de fa 30 anys, seguim amb la recollida selectiva de cartró i paper. Els alumnes de l’etapa de Primària acompanyen els alumnes d’Educació Infantil a l’hora d’anar a buidar les papereres de classe als contenidors que tenim als patis.

 • RECOLLIDA DE TAPS DE PLÀSTIC

  Fa molts anys que estem recollint a l’Escola els taps de plàstic de recipients de tota mena. Aquests taps són recollits per l’organització AsDENT que lluita contra la malaltia de DENT (malaltia minoritària que afecta a 250 nens i nenes a tot el món). Cada any recollim a l’Escola unes 45 bosses industrials plenes de taps. Per cada 1.000 kg de taps l’associació rep 200€ que destina a la investigació sobre aquesta malaltia.

   

  RECOLLIDA DE TAPS DE PLÀSTIC

 • RECOLLIDA D’OLI DE FREGIR DOMÈSTIC

   

  Els nostres alumnes i les seves famílies ja saben molt bé que llençar l’oli de fregir per la pica de casa és una acció molt negativa per la qualitat de les aigües dels nostres rius. És per això que des de fa ja 10 anys els alumnes porten a l’Escola l’oli de fregir que han generat a les cuines de casa seva. L’oli que recollim el lliurem a la cooperativa Apindep formada per persones amb disminució psíquica, aquestes persones en fan el buidatge i renten les ampolles. Aquest oli es recicla com a carburant, per tant també es contribueix a reduir les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera. Acostumem a recollir més de 300 litres d’oli cada curs.

 • RECOLLIDA D’ANELLES DE PLÀSTIC

  Cada curs recollim més de 1.5500 anelles de plàstic de les llaunes de beguda, evitant així que vagin a parar al medi ambient. Actualment tenim una comissió d’alumnes de 5è de Primària que estan fent campanya molt activa per tota l’Escola per explicar als nens i nenes per què cal recollir les anelles i evitar que arribin als rius i mars.

   

  RECOLLIDA D’ANELLES DE PLÀSTIC

 • RECOLLIDA D’ENVASOS DE PLÀSTIC

   

  Recollim tots els envasos de plàstic que usem a l’Escola. Tenim papereres amb bosses grogues a les aules i als patis per fer aquesta recollida. Els alumnes de 6è de Primària fan cada curs tasques de comunicació i conscienciació a la comunitat educativa sobre el problema dels envasos i bosses de plàstic llençats al medi ambient.

 • RECOLLIDA SELECTIVA AL MENJADOR

  Cada dia lectiu tenim més de 600 alumnes i un centenar de professors i personal no docent que dinen a l’Escola. Ja fa uns cursos que hem iniciat campanyes de conscienciació entre els alumnes per tal de reduir la producció de residus, en especial les restes orgàniques. Fruit d’aquestes campanyes, hem aconseguit reduir a la meitat el percentatge de residus orgànics setmanals que produïm al menjador.

   

  RECOLLIDA SELECTIVA AL MENJADOR

 • RECOLLIDA DE PILES USADES

   

  L’Escola està adherida al projecte Apil.lo de la Generalitat. Recollim a la vora de 100kg de piles cada curs. Sempre procurem també, treballar amb els alumnes la idea de per què convé no llençar les piles al contenidor general.

 • ELIMINACIÓ DEL PAPER D’ALUMINI

  Determinats alumnes encarregats en les seves cooperatives del tema de la sostenibilitat i la cura del mediambient organitzen campanyes entre tota la comunitat per evitar l’ús del paper d’alumini per embolicar els entrepans que es mengen a l’hora del pati. Gràcies a la iniciativa i a les campanyes per a l’ús de carmanyoles o embolcalls de roba, hem aconseguit reduir significativament els residus d’alumini a l’Escola.

   

  ELIMINACIÓ DEL PAPER D’ALUMINI

 • PROJECTE DESENDOLLA

   

  L’objectiu del projecte és el de reduir el consum d’energia a l’Escola amb la instal·lació a tots els interruptors de l’Escola gomets verds, grocs i vermells per tal que tothom que els utilitzi pensi si és necessari obrir els llums o no. Al llarg d’aquests anys hem aconseguit estalvis que estan al voltant del 17 % dels consum en hores lectives. També disposem d’un aplicatiu que ens permet controlar, en tot moment i per separat els diferents edificis del centre i els consums que estem fent.

 • PROJECTE PLANTA PLANTES

  El projecte té per objectiu millorar l’entorn i fomentar la cura dels espais verds de l’Escola. En aquest projecte, els nens i nenes d’Educació Infantil i Primària portaran una planta que plantaran als jardins de l’Escola. Cada planta portarà el nom del nen o nena que la planti i aquest o aquesta la cuidaran i l’estudiaran.

   

  PROJECTE PLANTA PLANTES

 • PROJECTE HORT ESCOLAR

   

  En el projecte hi participen alumnes d’Educació Infantil i alumnes de Batxillerat. Els alumnes d’Infantil fan cultius de plantes tradicionals d’horta, planten, adoben i fan el reg. Treballen en el nostre “Espai d’Experimentació”, on disposen de 7 horts urbans. Els alumnes de Batxillerat porten el control automatitzat de part de l’hort. El seu objectiu és transformar una “taula” de l’hort en una “taula intel·ligent”, fent ús de sensors per quantificar i rebre les diferents variables que els seu manteniment requereix i fer-ho tot a partir de la programació i el control mitjançant ordinadors i dispositius mòbils.

 • COMITÈ MEDIAMBIENTAL

  Els alumnes de la cooperativa de 1r d’ESO, de forma aleatòria, fan controls a aules, passadissos i patis sobre la sostenibilitat. Controlen l’ús de la il·luminació, el control de residus, l’ordre i la neteja, etc. Tenen un sistema de gomets de colors per tal d’auditar cada espai.

   

  COMITÈ MEDIAMBIENTAL

 • HOTEL DELS INSECTES

   

  Sabem que els insectes pol·linitzadors són fonamentals per a la fecundació de les plantes i això repercuteix també positivament en l’agricultura. La instal.lació que els alumnes han muntat en aquest projecte té per objectiu facilitar i afavorir la supervivència dels insectes pol.linitzadors. L’hotel, que es troba davant de la piscina, és una combinació d’elements que fan possible l’amagatall dels insectes i l’alimentació i pol·linització de les plantes de clima mediterrani que envolten l’hotel.

 • DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

  Tots els 5 de juny celebrem amb tots els alumnes, mestres i professors aquest dia. Hem organitzat una macrofotografia amb el lema “Cuidem la Terra, ens dona la vida”, un “lipdub”, murals a l’Escola, la formació del lema “Cuida el món, és casa de tots” amb lletres humanes “Cuida el món, és casa de tots”, excursions a l’espai natural de “Els Pinetons” per fotografiar-lo, etc. Tots els cursos han estat un èxit de participació col·lectiva, i en tots ells els alumnes més grans han col·laborat amb els més petits en la recerca de l’objectiu comú. : valorar i cuidar el medi ambient.

   

  DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

QUANT FALTA PER CELEBRAR EL DIA DEL MEDI AMBIENT?

0Mesos0Dies0Hores0Minuts0Segons