Quatre alumnes participen en la 8th Youth Conference de Ravensburg

La Youth Conference aplega enguany joves de set països i onze municipis diferents per compartir experiències i reflexionar sobre la necessitat de fer sostenibles les ciutats.

Quatre alumnes del 2n curs de Batxillerat de l’Escola Sant Gervasi, han representat la ciutat de Mollet del Vallès en una nova edició de la Conferència Internacional de Joventut que se celebra bianualment a Ravensburg, Baden-Württemberg (Alemanya), i que enguany ha comptat amb la participació de joves provinents de Ravensburg i Coswig (Alemanya), Rívoli (Itàlia), Naharija i Natzaret (Israel), Montélimar (França), Rhondda Cynon Taff (UK), Brest (Bielorússia), Varazdin (Croàcia), Bursa (Turkia) i, és clar, Mollet del Vallés. Durant una setmana, del 26 d’octubre a l’1 de novembre, i sota el lema Pensa globalment, actua localment, els assistents a la conferència han intercanviat idees i experiències, han conegut de prop iniciatives locals de reciclatge de residus i reaprofitament de materials i han pensat conjuntament sobre la necessitat de fer les ciutats més sostenibles i respectuoses amb el medi natural. Al respecte, Ravensburg, amb una notable tradició ecologista, és una població modèlica. El seu centre és només per a vianants, el transport públic és elèctric, disposa d’un sistema d’enllumenat públic intel·ligent i la població té uns hàbits de reciclatge consolidats.

La Youth Conference de Ravensburg és una activitat que compta amb el suport de Erasmus + , el programa de la UE en l’àmbit de l’educació, la formació i la joventut que tracta d’impulsar el desenvolupament personal dels joves perquè assoleixin les capacitats necessàries per a la societat actual i futura.

No és la primera vegada que alumnes de l’Escola Sant Gervasi participen en aquesta activitat i en d’altres similars en alguna de les ciutats agermanades amb Mollet del Vallès, com ara la mateixa Ravensburg o Rívoli. En totes aquestes activitats, la llengua que es fa servir per a la comunicació és fonamentalment l’anglès.