Obtenim el 2n premi "El CAC a l'escola" en la modalitat corresponent a ESO

El passat dimarts 4 de juny, va tenir lloc al CosmoCaixa de Barcelona el lliurament dels XVI Premis “El CAC a l’escola” que atorga el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Aquests premis, que el CAC convoca anualment, formen part del programa EduCAC, un pla capdavanter que vol oferir a les escoles i a les famílies recursos educatius per ensenyar a fer un ús crític i responsable dels mitjans audiovisuals de comunicació. El seu objectiu és potenciar el coneixement del llenguatge audiovisual dels infants i joves, així com fomentar els coneixements i les habilitats de comprensió que els permetin utilitzar amb eficàcia i seguretat els mitjans.

El jurat va atorgar en aquesta edició el 2n premi de la modalitat Secundària Obligatòria i Cicles de Formació Professional Bàsica a alumnes de l’Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès pel seu projecte “Refugiats al món”, que vol donar a conèixer la realitat dels refugiats –què són, quins són els seus països d’origen i de destinació, les rutes que segueixen, les dificultats i perills que han d’afrontar, quina és l’actitud d’Europa al respecte…– utilitzant diversos formats audiovisuals: pàgines web, llibres il·lustrats, pòsters, un programa informatiu de televisió i mapes. El jurat en va valorar la profunditat amb què s’hi tracta el tema, la implicació de l’alumnat en la realització del treball i els seus resultats tècnics i formals.

L’acte va ser conduït per la Laia Servera, presentadora del programa de Televisió de Catalunya “InfoK”, i va comptar amb la presència del president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, en Roger Loppacher; la vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la Núria Llorach; el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, l’Antoni Molons; la secretària general del Departament d’Educació, la Núria Cuenca; la consellera del CAC i presidenta del jurat, la Carme Figueras, i el director de l’àrea d’Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària La Caixa, entre d’altres autoritats.

A l’edició d’enguany dels Premis “El CAC a l’escola”, s’hi han presentat 99 treballs, 62 dels quals corresponen a la categoria de Centres Educatius; 26, a la categoria Treballs de Recerca de Batxillerat i 11 a la categoria Professorat. Pel que fa a la temàtica dels projectes dels alumnes d’Educació Secundària, aquesta ha tocat temes com els estereotips de gènere, els refugiats, les dificultats d’aprenentatge per qüestions socials, l’abús de les noves tecnologies, la publicitat, les malalties, les relacions familiars i l’assetjament verbal.

Feu clic aquí per descarregar-vos el projecte.