Tres alumnes de Batxillerat de l'Escola Sant Gervasi campions d'Espanya del Nobel Júnior de l'Aigua

Manuel Martínez, Marc Pérez i Joan Viñallonga, amb un projecte per optimitzar la productivitat agrícola, són els guanyadors de la final nacional del Stockholm Junior Water Prize, organitzada aquest passat 13 de maig per la Fundació Aquae. Competiran aquest mes d’agost a la Gran Final Internacional que se celebra a Estocolm (Suècia).

El treball de recerca dels alumnes de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa, tutoritzat pel professor de Tecnologia Lluís Jurado i titulat “e-Agricultura a vista de pájaro”, és un treball d’investigació basat en drons per a millorar la productivitat agrícola.

sjwp 2020

En Manuel, en Marc i en Joan, acompanyats del seu tutor, van defensar aquest 13 de maig el seu projecte de forma online a causa de la pandèmia de coronavirus. En l’exposició els guanyadors van analitzar una explotació hortícola de l’espai d’interès natural de Gallecs mitjançant un dron de sis motors i una càmera multibanda incorporada, que van aconseguir muntar amb l’ajuda d’una impressora 3D, i van plantejar al pagès responsable dels camps propostes de millora a partir de les observacions realitzades des de l’aire. Els estudiants van formular la hipòtesi que mitjançant un dron amb càmera multibanda  es pot obtenir informació per optimitzar la producció agrícola, reduir el consum d’aigua i detectar malalties de les plantes, sequeres i altres problemes.

Un grup d’enginyers, catedràtics i investigadors experts en aquests temes van avaluar les propostes en relació a la rellevància del projecte, la seva creativitat, la metodologia, el coneixement, l’habilitat pràctica i la presentació que n’han fet els finalistes.