Tres alumnes de Batxillerat de l’Escola Sant Gervasi finalistes del “Nobel júnior de l’aigua”

En Marc Pérez, en Joan Viñallonga i en Manuel Martínez, alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès i el seu tutor en Lluís Jurado, són finalistes del Stockholm Junior Water Prize, un certamen conegut com el “Nobel júnior de l’aigua” que reuneix estudiants de tot el món interessats amb els reptes que genera l’aigua i amb la sostenibilitat. Els alumnes han estat escollits com a finalistes gràcies al seu Trebal de Recerca titulat “e-Agricultura a vista d’ocell“, un projecte amb el qual han capturat imatges dels horts de l’espai natural de Gallecs, mitjançant un dron amb càmera multibanda, per recollir i analitzar dades amb l’objectiu de detectar plagues i malaties que poden afectar els cultius.

Pel fet de ser finalistes, els tres joves hauran de preparar una exposició de 20 minuts que es durà a terme telemàticament el proper dia 8 de maig davant del tribunal nacional dels premis, qui els sotmetrà també a 10 minuts de preguntes.

La Fundació Aquae organitza la convocatòria dels premis a Espanya per a alumnes d’entre 16 i 21 anys de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, que han d’haver presentat projectes d’investigació al voltant del tema de l’aigua i de la qualitat de vida.

Si els alumnes aconsegueixen guanyar la Final Nacional, accediran, com a representants d’Espanya, a la Final Internacional organitzada per l’Institut Internacional de l’Aigua d’Estocolm (SIWI), dins del marc de la Setmana Mundial de l’Aigua.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *