Activitats i Actes de la Science Week 2019

Aquesta setmana, a arreu de Catalunya, se celebra la 24a Setmana de la Ciència amb l’objectiu de divulgar i acostar la Ciència a tothom. A l’Escola no n’estarem al marge i aprofitarem l’avinentesa per organitzar un seguit d’activitats per a tots els alumnes, des d’Educació Infantil fins al Batxillerat.

Enguany, començarem les activitats de la Setmana de la Ciència a l’Escola fent un salt conjunt amb les escoles de la Fundació TR@MS (l’11 de l’11 a les 11:11 hores) amb l’objectiu de simular microsismes o microterratrèmols que es puguin detectar, bé amb un sismògraf de l’ICGC o amb l’ajuda d’alguna app per mòbil o tauleta. Els més petits de la casa, els nens i nenes d’Educació Infantil també saltaran! Però ho faran en els inflables “Per reciclar saltant” en els quals mentre juguen aprendran a fer el tractament correcte dels residus que generem.

A més, els nens i nenes d’Educació Infantil i de Cicle Inicial s’endinsaran en la Ciència mitjançant diversos projectes treballats a l’aula. En canvi, els nens i nenes de Cicle Mitjà i de Cicle Superior de Primària i els nois i noies de l’ESO participaran en la 8th Sant Gervasi Science Research Fair, en la qual posaran a prova la seva creativitat realitzant maquetes, ginys, etc. Els “Scientific Projects” que han fet els alumnes es podran veure en aquests horaris:

  • al menjador, entre les 15:45 i les 16:45 hores: 3r d’ESO dia 11, 2n d’ESO dia 12 i 1r d’ESO dia 13 de novembre.
  • al pavelló taronja entre les 17:00 i les 17:30 hores: Cicle Mitjà dia 12 de novembre.
  • al menjador, entre les 17:30 i les 18:30 hores: Cicle Superior dia 12 de novembre.

Els alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària participaran també en el IX Sant Gervasi Science Mystery, un enigma de temàtica científica que hauran de resoldre. A més, els nens i nenes de Cicle Mitjà rebran una lectura de contes sobre l’extinció de les espècies per part dels alumnes de 2n d’ESO.

Finalment, els alumnes de 1r de Batxillerat organitzaran el proper divendres 15 de novembre un acte de cloenda de la Setmana de la Ciència a l’Escola on, gràcies a l’AMPA de l’Escola, es lliuraran els obsequis i els premis de la Science Week per als alumnes de Primària. Aquest any l’acte de cloenda es dedicarà a dos personatges molt estimats i coneguts: Leonardo Da Vinci i Ramón Margalef.