Alumnes de 4t d'ESO participen en projecte "Els nostres mestres"

Els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola han participat en la 5a edició del projecte intergeneracional “Els nostres mestres. La memòria de la nostra ciutat” que es va presentar la setmana passada al Mercat Vell de Mollet. El món del motor ha estat el tema destacat d’aquest curs tenint en compte la tradició d’aquesta indústria a la nostra ciutat.

Així doncs, més de120 alumnes de 4t de Secundària del nostre centre han entrevistat 16 avis i àvies per descobrir com ha estat la seva vida i experiències relacionades amb el món de la moto. La trobada final al Mercat Vell ha servit per compartir l’alegria d’haver après els uns dels altres i per posar en valor la memòria històrica com un element de cohesió social.

El professor Jordi Morte, coordinador de l’activitat, descriu els mestres com a persones engrescadores, divertides i apassionades, “amb un fort esperit, ganes de viure i d’explicar la seva història”. Morte afirma també que “qui perd els orígens, perd la identitat.”

En la presentació, el públic va poder conèixer el procés de treball que van seguir els alumnes, des de la primera trobada al Centre Cultural La Marineta, fins a la realització final de les entrevistes al plató de Vallès Visió. L’acte va acabar amb una tertúlia a sis veus: tres testimonis, Montserrat Abril, Joan Iglesias i Antoni Palou i tres alumnes, Mama Conte, Núria Valverde i Gerard Lahuerta.

Vallès Visió oferirà a partir del 19 de juny cada setmana (dimarts a les nou del vespre) les entrevistes del projecte. Es tracta de set entrevistes que els nostres alumnes de 4t d’ESO han realitzat a la gent gran de Mollet per recuperar i guardar la memòria històrica de la ciutat.

Fent clic aquí podreu accedir al bloc on queda reflectida tota la feina del curs.