EDUCACIÓ INFANTIL
VALORS AFEGITS SANT GERVASI
PROJECTE PEDAGÒGIC
- Iniciem l’etapa escolar dels 3 als 6 anys oferint un espai que acull l’infant i li ofereix un medi adequat a les seves necessitats. Un espai per viure i compartir, un lloc per créixer i estimar, un lloc per aprendre i gaudir de la vida.
- Entenem el joc com la manera natural de descobrir l’entorn i aprendre. A l’Escola els infants es relacionen, es comuniquen, estableixen vincles entre ells i descobreixen el món.
- Vetllem per oferir afecte als nostres infants i els acompanyem en el seu creixement integral. Les mestres, especialistes, l’equip de monitors i monitores, l’equip psicopedagògic construeixen un ambient acollidor i proper perquè els nostres alumnes s’emocionin, tot aprenent.
PROPOSTES D’APRENENTATGE
- LLENGUATGE ORAL I ESCRIT > A través dels projectes i de les vivències diàries a l’aula potenciem l’estimulació de la parla a través de jocs, rimes, cançons i activitats que desenvolupen la consciència fonològica tot respectant les diferents etapes lectoescriptores.
- TALLERS D’APRENENTATGE > Amb els tallers potenciem l’autonomia i l’assoliment d’aprenentatges a través de diferents propostes organitzades en espais diferenciats de l’aula. Això permet aprofundir en els aprenentatges de matemàtiques, lectoescriptura, expressió oral, experimentació i tecnologia.
- ÀGORES > L’arribada a l’Escola al matí i sentir-se acollit i reconegut és el pas bàsic per iniciar el dia. L’espai d’àgora del matí estructura el dia de manera visual perquè els més petits aprenguin a gestionar i organitzar el temps. Aprofitem aquest espai per compartir i parlar de temes propers.
- AMBIENTS > Els dies en què tenen Ambients, els nens i les nenes trien al matí aquell ambient que volen visitar. A la tarda, s’hi presenten. Cadascú porta al coll una insígnia identificadora de l’ambient i un passaport on la mestra farà anotacions sobre aspectes positius de la seva participació en l’activitat. Després de l’acollida i de l’explicació del que s’hi pot fer i no, comencen la descoberta, el joc, el diàleg, la presa decisions, la provatura d’estratègies, els errors, les rectificacions, la resolució de problemes, l’experimentació, la creació…
- DESCOBERTES > engeguem projectes de descoberta que permeten treballar sabers de manera vivencial i transversal. Amb els projectes els infants s’apropen al món aprenent i descobrint de manera col·laborativa i compartida.
- AULA MAKER > amb aquesta aula generem espais i situacions on construir coneixement i desenvolupar les capacitats dels nostres alumnes.
ESPAIS
- L’entorn és considerat com el tercer mestre, per aquesta raó tenim molta cura en el disseny dels espais d’aprenentatge per tal d’estimular la creativitat, la imaginació i la descoberta.
EINES DIGITALS
- Les eines digitals formen part del nostre dia a dia. Són instruments que ens permeten desenvolupar l’aprenentatge i s’integren de forma natural en les propostes pedagògiques. Dins del PDC (projecte digital de centre) integrem l’ús educatiu de la robòtica i la comunicació audiovisual.
- El bloc BADABADOC és l’espai virtual on es publiquen les activitats del dia a dia de l’alumnat d’Educació Infantil i les famílies poden estar al dia de les descobertes dels seus fills i filles.
LLENGUA ESTRANGERA
- Els alumnes s’inicien en la Llengua Anglesa a Infantil 3. Treballen 4 hores a la setmana amb mestres especialistes que interactuen amb els infants de manera immersiva. A través de jocs, cançons i personatges els nens i les nenes aniran donant els seus primers passos en la descoberta d’aquesta llengua.
DESENVOLUPAMENT CORPORAL
- Per al desenvolupament corporal posem a disposició dels infants materials que els engresquin a interactuar amb ells i a experimentar oportunitats motrius d’una manera distesa i relaxada.
- L’activitat de natació (amb piscina pròpia) millora el desenvolupament motriu, psicològic i social.
NO DEIXEM EL FUTUR A L’ATZAR