Es crea la Federació de Cooperativa d'Alumnes: ALUMNES.COOP

La nova estructura, de la qual Escola Sant Gervasi n’és impulsora a través de la cooperativa d’alumnes Les Oliveres i Els Pinetons, està formada per més de seixanta cooperatives d’alumnes.

Els 250 nois i noies representants de les 63 cooperatives d’alumnes catalanes han constituït la Federació de cooperatives d’alumnes de Catalunya amb el nom de Alumnes.coop. La nova federació, presentada a CaixaForum aquest dilluns 9 de maig, agrupa les cooperatives d’alumnes de Primària i Secundària de diferents escoles membres de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Alumnes.coop té la mateixa estructura que qualsevol federació de cooperatives i es regeix amb un Consell Rector (en el qual participa el nostre alumne de 2n d’ESO, Javier Dijkstra) i uns estatuts presentats i aprovats per les diferents cooperatives escolars. La missió d’Alumnes.coop és consolidar, impulsar i promocionar les més de seixanta cooperatives d’alumnes que en formen part, així com fomentar la intercooperació entre elles.

Impulsades per la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya amb el suport del programa Aracoop de foment del cooperativisme, les cooperatives d’alumnes són un projecte de treball col·lectiu a partir d’un model empresarial alternatiu. Les diferents experiències creades permeten la participació vivencial en un projecte comú, basat en els valors cooperatius i connectat amb experiències similars al territori.

Formades i gestionades de forma directa pels nois i noies, les cooperatives d’alumnes desenvolupen activitats productives o ofereixen serveis específics a la seva comunitat com ara el suport en l’organització d’esdeveniments de l’escola, el manteniment de les zones d’esbarjo, la producció audiovisual, l’organització d’un grup de teatre o d’animació, la venda de productes per fer el viatge de final de curs o l’estructuració de grups de reforç escolar.

Podeu informar-vos de tot allò que impulsa la Cooperativa d’Alumnes Les Oliveres i Els Pinetons si feu clic aquí.