Qui som?

Escola Sant Gervasi és una cooperativa de treball associat que té més 50 anys d’història. Fundada a Mollet del Vallès pel visionari Manuel Arroyo l’any 1970 ofereix estudis d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i cursos de Qualificació Professional a més de 1800 alumnes.

1

Som un col.lectiu de professionals de l’educació que viu i dóna forma a un projecte educatiu i cooperatiu del qual tots ens en sentim molt compromesos.

Oferim quatre línies reglades, des de P3 fins a 2n de Batxillerat i cicles formatius de grau superior de química i d’activitats esportives.

Disposem també d’una àrea de qualificació professional. El nostre règim de cooperativa de treball associat garanteix estabilitat al projecte pedagògic d’una escola catalana, plural i oberta a tothom que ofereix servei a més de 1.800 alumnes d’educació reglada i en el qual hi participen més de 1.500 persones en activitats d’educació continuada.

2

Convençuts que l’educació és molt més que les experiències d’aprenentatge viscudes a les aules, promovem una Escola que esdevingui un centre sociocultural que ofereixi una gran diversitat d’oportunitats de créixer a tots els membres de la comunitat educativa, més enllà dels horaris escolars tradicionals i de les activitats purament acadèmiques.

ESCOLA OBERTA

Clubs esportius, escoles de teatre i de música, intercanvis lingüístics, clubs de lectura, sortides culturals, viatges, conferències, etc. esdevenen oportunitats de creixement per a la massa social d’Escola Sant Gervasi.

PROJECTES RECONEGUTS

L’equip d’Escola Sant Gervasi és reconegut des de fa dècades per les seves apostes per la innovació pedagògica i l’emprenedoria. De fet, projectes com el lingüístic, científic i de recerca, d’innovació, d’audiovisuals i d’atenció a les famílies són enormement valorats internament i externa per la comunitat educativa.

INNOVEM CONSTANTMENT

Volem desenvolupar encara més els projectes anteriors i volem iniciar-ne de nous: metodologies actives (treball per projectes, aprenentatge per reptes, aprenentatge servei…); nou projecte en comunicació audiovisual; aprenentatge social i cooperatiu; treball de les emocions; noves maneres d’avaluar; etc.

SANT GERVASI SCHOOL DESIGN LAB

Hem decidit projectar el futur cap a la construcció de nous espais adaptats a les noves necessitats dels docents i alumnes seguint la línia innovadora que sempre ha caracteritzat el centre. Per aquesta raó, iniciarem en breu l’extrapolació del projecte per renovar bona part del nostre campus.

UNA MICA D’HISTÒRIA

 • 1970

  Any de fundació de l’Escola al barri de Plana Lledo de Mollet del Vallès. Escola Sant Gervasi la fundà en Manuel Arroyo com a escola privada. El centre educatiu compta només amb dos professors. Escola Sant Gervasi ja ofereix, des del primer dia, activitats extraescolars com escacs, cinema, biblioteca… Manuel Arroyo ja entenia l’escola com un centre obert, amb amplis marges horaris, que esdevingués la segona llar dels alumnes.

 • 1976

  Manuel Arroyo crea una societat amb els treballadors d’Escola Sant Gervasi. Escola Sant Gervasi ja supera els 300 alumnes.

  1976

 • 1978

  L’Escola passa de ser una societat de mestres a una Cooperativa. Sant Gervasi té en funcionament vuit unitats d’EGB i dos de Pre-Escolar.

 • 1980

  Com que hi havia molta demanda de places, en aquest mateix any L’Escola es va haver d’ampliar al màxim i llogar un altre edifici contigu. Comença el procés de modernització del centre (audiovisual, informàtica, música…). En aquest mateix any, l’Escola aconsegueix la subvenció per a la contrucció d’un nou edifici.

  1980

 • 1986

  Escola Sant Gervasi compra un terreny al barri de Santa Rosa de Mollet del Vallès, per traslladar-s’hi. La ubicació de la finca és immillorable per a un centre educatiu i les seves dimensions permetran a Sant Gervasi iniciar una llarga i intensa fase de creixement i expansió.

 • 1987

  En aquest any comencen les obres de la primera fase, la de l’Edifici A.

  1987

 • 1989

  La Cooperativa adquireix els nous terrenys per ampliar l’Escola més enllà de l’edifici A i B.

 • 1990

  Es comença la construcció de l’edifici B que permetrà ampliar l’oferta d’Escola Sant Gervasi i oferir cursos de l’antic BUP i COU.

  1990

 • 1994

  Escola Sant Gervasi continua creixent i inicia una 3a línia.

 • 1996

  Escola Sant Gervasi Cooperativa impulsa IUCT, Centre Tecnològic i de formació superior de referència internacional. En aquest mateix any es crea la Fundació Sant Gervasi, que centra els seus esforços en el foment de les tecnologies aplicades a l’educació.

  1996

 • 1997

  Compra d’un terreny annex al ja existent amb l’objectiu de continuar creixent.

 • 1998

  Inauguració d’un tercer edifici (edifici C) al terreny comprat l’any 1997. Aquesta nova construcció suposarà una gran salt qualitatiu, ja que disposa de pavelló poliespotiu, quatre laboratoris, una àmplia biblioteca-mediateca que obre en horaris extraescolars, aules, una nova administració, etc…

  1998

 • 2000

  Escola Sant Gervasi Cooperativa impulsa la creació de la fundació Tr@ms, projecte col·laboratiu entre escoles vetlla per la millora pedagògica amb l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

 • 2001

  Escola Sant Gervasi Cooperativa crea l’ONG Fem escola al Camerun, organització d’Escola Sant Gervasi col·laboradora de l’ONG molletenca Camerun 100. Fem escola al Camerun ha tingut un paper destacat en la construcció d’un centre educatiu a la població camerunesa de Blaram.

  2001

 • 2003

  Escola Sant Gervasi inicia una 4a línia.

 • 2003

  Escola Sant Gervasi Cooperativa entra a formar part del grup CLADE, primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya.

  2003

 • 2008

  Mor el fundador de l’Escola, en Manuel Arroyo.

 • 2009

  S’inauguren els nous edificis D (aules i auditori) i l’edifici E (pistes de bàsquet, piscines, menjadors i cuina).

  2009