SERVEI ESPAI MIGDIA

DISPOSEM... d’un menjador amb cuina pròpia d‘excel·lents i àmplies instal·lacions en l’espai del menjador. d’il·lusió i molt d’amor per arribar a oferir un menjador on l’infant sigui el protagonista de l’espai del menjador per educar els nens en un entorn real.

VOLEM... donar importància a cultivar els hàbits d’higiene saludable, l’autonomia i l’autoregulació. apostar per un menjador de qualitat nutricional garantir un acompanyament pedagògic proper.

PROJECTES ESPAI MIGDIA

Reciclar i reduir la brossa generada és un dels diferents projectes que duem a terme amb els nostres alumnes de l’Espai Migdia. Volem fer del nostre menjador un espai sostenible.

El nostre centre participa en el Pla de consum de fruita a les escoles amb l’ajuda financera de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de 2n Cicle d’Educació Infantil i de Primària (nens i nenes de 3 a 12 anys).

Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada segons l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat. La fruita es repartirà entre els nens i les nenes dins de l’Escola perquè la consumeixin durant l’esmorzar i/o el berenar.

Cuinem a 360º és un gran projecte format per petits microprojectes en el qual es fa partícip a tota la comunitat educativa de l’espai menjador i de l’espai migdia.

NO DEIXEM EL FUTUR A L’ATZAR

  • Cal considerar l’Espai Migdia-Menjador com un moment en què es potencia la convivència, l’autonomia, les relacions i l’adquisició de diferents aprenentatges  tenint en compte que ha de tenir un pes important en el currículum escolar.
  • Crear vincles positius i d’acceptació vers els aliments i les seves diferents formes de presentació, educar en una alimentació rica i equilibrada com a premisa per gaudir d’una bona salut i donar a conèixer aliments i menús provinents d’altres cultures són alguns dels nostres objectius.

COM HO FEM?

  • MENÚS

    • Els nostres menús estan elaborats i calibrats per dietistes professionals en base a la dieta mediterrània i la sostenibilitat. Seguint aquests criteris, els productes ecològics i de proximitat són presents en els nostres menús.
    • Adaptem els nostres menús a totes les possibles intoleràncies i al·lèrgies (sense lactosa, sense gluten, sense ou…).
    • Les famílies es poden descarregar els menús trimestrals des de la pàgina web de l’Escola i des de la plataforma Clickedu. En aquests menús suggerim un sopar equilibrat a l’àpat que els alumnes han fet al migdia a l’Escola.
    • El PREME és un programa de revisió de menús escolars fruit del conveni entre el Departament de Salut i d’Educació. Ofereix als centres educatius de Catalunya la revisió de la programació de menús que se serveixen al nostre menjador escolar.
  • JORNADA GASTRONÒMICA

    • Un cop al trimestre portem a terme una jornada gastronòmica per donar a conèixer els elements propis d’altres cultures. Alguna de les jornades organitzades fins ara han una de mexicana, una de japonesa i una de mallorquina.
  • BERENARS SALUDABLES

    • A les etapes d’EI i PRIM oferim i pautem berenars saludables i equilibrats basats amb fruita fresca, cereals i làctics. El berenar és fonamental per completar els esforços intel·lectuals i físics realitzats durant el dia.
  • ACTIVITATS LÚDICOESPORTIVES

    • Oferim un ventall d’activitats lúdiques i esportives en acabar el dinar per convertir aquesta estona del migdia en un moment educatiu i divertit.