Alumnes de Batxillerat milloren l'hort escolar per TDR

Els alumnes de 2n de Batxillerat Aleix Lahoz i Samuel Manresa han realitzat millores en l’hort escolar arran del seu Treball de Recerca. Les millores han consistit en l’automatització del reg de l’hort gràcies a la instal·lació d’una bomba d’aigua i de sensors d’humitat de la terra i un sensor LDR que permetrà regar de nit en èpoques de calor per evitar així l’evaporació de l’aigua a causa de les altes temperatures. A més, els alumnes han instal·lat sensors d’ultrasons per controlar el nivell d’aigua de la bomba per evitar que es faci malbé en el cas que no tingui aigua. Per si no n’hi hagués prou, els alumnes han dissenyat un sistema de control de la humitat i de la temperatura ambiental a partir de monitors.

L’hort escolar és una iniciativa que parteix d’Educació Infantil i Primària el setembre de 2015 i suposa un excel·lent recurs educatiu que possibilita a l’alumnat diverses experiències entorn del medi natural. A més, que alumnes més grans puguin posar en pràctica els seus coneixements de la tecnologia millorant instal·lacions de la pròpia escola dóna un valor afegit als seus estudis i al seu Treball de Recerca.

Està previst que altres alumnes en propers cursos millorin encara més l’hort escolar amb la col·locació d’altres tipus de sensors més específics i amb sistemes més sofisticats de recollida de dades.

Feu clic aquí per accedir al bloc de l’hort escolar.