Escola Sant Gervasi acull la 2a jornada de treball del projecte europeu Youth Online

El dilluns 23 i el dimarts 24 d’abril l’Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès acull la 2a jornada de treball del projecte europeu Youth Online sobre el tema de l’abandonament escolar prematur amb partners italians, turcs, finesos i valencians.

El projecte Youth Online forma part del programa Erasmus + en el marc de l’acció “Cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques. Partenariat estratègic per a l’educació escolar”, que és un projecte coordinat per l’autoritat escolar de la regió turca de Bursa i per una escola d’aquesta ciutat anomenada Hayal. A més de l’Escola Sant Gervasi hi participen una escola italiana de Potenza, una ONG de Paterna, l’ICE de la Universitat Politècnica de València i la Learnmera Oy, plataforma informàtica de la Fundació Nacional Sueca a Finlàndia, que té una base de 26.000 mestres.

El projecte té, entre d’altres objectius, el d’analitzar l’AEP (abandonament escolar prematur) i crear una eina digital perquè els estudiants puguin desenvolupar les seves habilitats i fer els seus plans de carrera. A banda, es vol afavorir també l’intercanvi de bones pràctiques entre les escoles i les institucions que hi participen. El projecte està alineat dins d’un dels objectius marcats per la Unió Europea, que és el de reduir l’AEP del 15% al 10% el 2020. La durada del projecte és de 30 mesos. La primera trobada es va fer a Bursa (Turquia).