“Geocida” és la proposta finalista de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa del concurs “El meu neologisme” organitzat pel CNL del Vallès Oriental.

Ecopànicelectroruta i geocida són les propostes finalistes dels grups de l’Institut Aiguavia, l’Institut Gallecs i l’Escola Sant Gervasi, respectivament, que han participat en el concurs El Meu Neologisme, com a treball previ de la xerrada “Sense termes no hi ha coneixement”, oferta pel TERMCAT. Els alumnes de la modalitat científica de 4t d’ESO han proposat la paraula “geocida”, que ha estat una de les tres finalistes.

  • Geocida: persona que no respecta el planeta i que no creu qu eel canvi climàtic sigui una problema real.

Els criteris que s’han tingut en compte per triar els termes finalistes són si les propostes eren originals i ben treballades, si s’havien aplicat els recursos de formació de mots que els centres havien treballat a classe prèviament sobre un material didàctic preparat pel TERMCAT i, també, la dificultat d’imaginar conceptes nous i de buscar un format de difusió atractiu.

Aquest concurs s’organitza en el marc de les xerrades que es van iniciar l’any 2013, arran de l’acord d’adhesió al Voluntariat per la llengua de la Fundació Sanitària Mollet, amb la col·laboració del Centre de Terminologia de la llengua catalana, amb la voluntat d’apropar els recursos que ofereix el web del TERMCAT, sobretot a l’alumnat de batxillerat i d’ESO dels centres de la ciutat, per donar-los eines útils en els treballs de recerca, per exemple, però també per als docents i per al públic en general, ja que moltes vegades no sabem treure prou profit dels recursos que la xarxa ens proporciona.

En la xerrada, a part d’explicar què són els termes, la terminologia, què fa el TERMCAT i com es fa un diccionari, s’han pogut aprendre conceptes nous i per què escrivim iboprufèn i no pas *iboprufè, per exemple. També s’ha explicat que un estudiant multiplica al llarg dels seus estudis el nombre de termes que coneix, perquè els termes i les paraules ens acompanyen al llarg de tota la vida.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *