Alumnes de Batxillerat guanyen el XXI Premi Juvenil Vicenç Plantada pel seu Treball de Recerca

Manuel Martínez, Marc Pérez i Joan Viñallonga, amb un projecte per optimitzar la productivitat agrícola, són els guanyadors del XXI Premi Juvenil Vicenç Plantada.

El treball de recerca dels alumnes de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa, tutoritzat pel professor de Tecnologia Lluís Jurado i titulat “e-Agricultura a vista de pájaro”, és un treball d’investigació basat en drons per a millorar la productivitat agrícola. El treball analitza una explotació hortícola de l’espai d’interès natural de Gallecs mitjançant un dron de sis motors i una càmera multibanda incorporada, que van aconseguir muntar amb l’ajuda d’una impressora 3D, i van plantejar al pagès responsable dels camps propostes de millora a partir de les observacions realitzades des de l’aire. Els estudiants van formular la hipòtesi que mitjançant un dron amb càmera multibanda es pot obtenir informació per optimitzar la producció agrícola, reduir el consum d’aigua i detectar malalties de les plantes, sequeres i altres problemes.

El resultat del XXI Premi Juvenil Vicenç Plantada 2020 s’ha donat a conèixer aquest dimarts a la tarda. L’acte, que a causa de la Covid-19 s’ha fet de forma telemàtica, ha comptat amb la presència dels estudiants dels quatre treballs finalistes i dels seus tutors i ha anat a càrrec del president del Jurat i regidor d’Educació i del Centre d’Estudis Molletans (CEM) de l’Ajuntament de Mollet, Raúl Broto qui ha felicitat a tots els estudiants per la qualitat dels treballs presentats: “És un dels anys amb més nivell pel que fa als treballs. Felicitats per la feina feta”, ha dit Broto durant l’entrega del guardó.

El jurat del XXI Premi Juvenil Vicenç Plantada també ha tingut una menció especial pels altres tres treballs finalistes d’enguany: un sobre la font modernista de Mollet, un altre sobre la història del barri de l’Estació del Nord i per últim, la recerca d’un familiar perdut a la Batalla de l’Ebre, per part d’una família molletana.

Més informació fent clic aquí.