Una Cantània diferent gràcies a dues alumnes de Batxillerat

Els alumnes de 5è de Primària participaran, aquest final de curs al Cantània juntament amb la majoria d’escoles de Catalunya. Cantània és una escenificació d’una cantata que cada curs gira a l’entorn d’un tema diferent, enguany, sobre les partícules i l’origen de l’univers. Els alumnes i mestres de 5è de la nostra escola preparen la cantata durant tot el curs per escenificar-la abans de les vacances d’estiu a l’Auditori de Granollers davant de tots els seus familiars i amics juntament amb d’altres 6 escoles de la zona amb les quals compartiran escenari.
En relació al tema de la cantata, les partícules, aquest curs l’Escola ha volgut fer una passa més i, amb la col·laboració de dues alumnes de 2n de Batxillerat que han realitzat un Treball de Recerca sobre el tema, han desenvolupat una dinàmica a l’auditori i a dues escoles més de Mollet (l’Escola Abelló i l’Escola Sant Vicenç) per tal d’apropar el tema als nens i nenes per fer, encara més didàctica tota l’experiència que ja en si significa Cantània.
Així doncs, l’Eli Llanos i la Cristina Aibar han explicat als alumnes de la nostra escola i de les dues escoles abans esmentades què són les partícules i quan es van crear a partir d’una dinàmica en la qual els alumnes es convertien en partícules i començaven a agrupar-se per a formar àtoms i, després, mol·lècules… De ben segur, que gràcies a les dues noies, alguns nens i nenes de Mollet aquest any, quan cantin les cançons de Cantània, entendran una mica millor les seves lletres.