Estem a punt per participar en la final de la Lliga de Debat de Catalunya

La Berta, la Mar, la Clara, en Carles, en Marc i l’Oriol, i el seu tutor, en José Ramón Bertolín, estan a punt per participar aquesta setmana en la Final de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives representant la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Per aquesta raó els nostres alumnes han rebut el suport i l’ajuda del catedràtic del Departament de Medicina i Cirurgia Animal de la Facultat de Veterinària, en Martí Pumarola, i de l’estudiant de Veterinària, l’Anna López per poder dotar-se dels millors arguments de cara a la fase final de la Lliga, ja que el tema de l’edició d’enguany gira al voltant de la pregunta Els animals tenen drets? La final tindrà lloc es farà a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) entre els dies 27 i 29 d’abril.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017 ha arribat enguany a la IV edició amb més equips participants que mai (133 equips de 119 centres). A la final hi han accedit 14 equips que han estat seleccionats a les fases locals que han tingut lloc als campus universitaris de la regió Vives durant els darrers mesos. En total, més de 130 equips d’instituts de Secundària i Batxillerat han competit a les fases prèvies per arribar a la fase final de la competició que s’organitza aquests dies a la UPF.

Els centres participants són el Reial Monestir de Santa Isabel (Barcelona), IES Pare Vitòria (Alcoi), Col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Hamelin-Laie International School (Montgat), IES Alexandre Deulofeu (Figueres), IES Cabanes (Cabanes), Col·legi El Carme (Lleida), IES Nou Derramador (Ibi), INS Ernest Lluch (Barcelona), Carmelites (Tarragona), IES Sivera Font (Canals), Parroquial Sant Josep (Tavernes de la Valldigna) i Vedruna Escorial Vic (Vic).

Podeu seguir el debat a través del blog de la Lliga de Debat de la Unitat de Dinamització Comunitària i en streaming a través del lloc web de la Xarxa Vives.

El projecte té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants a través del format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció, tant semàntica com formal.