Dos alumnes de l'Escola reben Premi Extraordinari de Batxillerat

Els Premis obtinguts per l’Eli Llanos i el Guillem Izquierdo són un reconeixement oficial a l’excel·lència en els estudis de Batxillerat

44 alumnes de tot Catalunya van rebre de mans del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, el Premi Extraordinari de Batxillerat el passat dijous 18 d’octubre en un acte a Barcelona. Entre els guardonats s’hi troben dos alumnes de l’Escola Sant Gervasi, l’Eli Llanos i el Guillem Izquierdo, ambdós de Mollet del Vallès.

Els Premis són un reconeixement oficial a l’excel·lència dels estudiants que van superar 2n de Batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Els alumnes  guardonats van dur a terme unes proves comunes realitzades el passat 26 de juny de 2018 en diferents centres educatius d’arreu del país.

En l’acte de lliurament dels premis, el conseller Bargalló va manifestar que “premiem el talent, l’excel·lència i l’esforç” perquè  “volem èxit educatiu dels nostres alumnes, no estrictament èxit acadèmic. No volem només que els nostres alumnes treguin un 10, treballem per l’èxit personal de cadascun.”

Les proves consten de dos exercicis. En el primer hi ha dues parts, a realitzar en dues hores i mitja, una és la redacció del comentari de text literari i l’altra la redacció del comentari d’un text històric. El segon exercici també té de dues parts, una en què s’ha de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera que cursa l’alumne i l’altra en què respon preguntes sobre una de les matèries de modalitat. Les proves puntuen sobre 40 i el mínim requerit per obtenir un Premi Extraordinari de Batxillerat és de 34 punts.

Per accedir a les proves els alumnes han d’haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l’edició d’enguany s’hi han presentat un total de 654 alumnes per a les tres modalitats a concurs, la modalitat d’humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia, i la d’arts.

Els premis suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família. Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs,  obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.