Fotolia_75946983_XXL

ETAPA DE 6 A 12 ANYS

L'etapa d'Educació Primària es divideix en tres cicles de dos cursos: Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior. Estimulem el desenvolupament de les capacitats individuals dels nens i nenes, la creatitivitat, els hàbits de treball i la construcció del pensament.

Fotolia_148805082_L

EL PROJECTE EDUCATIU

En aquesta etapa volem formar alumnes respectuosos, tolerants i compromesos i els volem convertir en el centre de l'aprenentatge. Treballem les emocions i l'equilibri personal dels nostres alumnes.

DSC05762

EL PROJECTE EDUCATIU

Creiem que els treballs cooperatius basats en projectes són el millor camí per a consolidar els aprenentatges dels nostres alumnes. Disposem d'aules-lab dissenyade especialment per fomentar el treball col·laboratiu.

alumnes1

EL PROJECTE PEDAGÒGIC

Som una escola de 4 línies. Al Cicle Inicial, comptem amb un mestre complementari per a les llengües i per a les matemàtiques. En el Cicle Mitjà i Superior, els 4 grups classe passen a ser 6. En aquests grups es treballa la Llengua Anglesa i les Matemàtiques.

IMG_6521_2

L'ATENCIÓ A L'ALUMNAT

Comptem amb mestres especialistes en educació especial, logopedes i psicòlegs que dediquen part de la jornada a les atencions individualitzades a alumnes, a l'assessorament als mestres i a les famílies i a la programació d'activitats especials i adaptacions curriculars.

foto 2

EL PROJECTE LINGÜÍSTIC

La llengua d'aprenentatge i comunicació de l'Escola és la llengua catalana. Al Cicle Inicial els nostres alumnes són capaços d'expressar-s'hi oralment sense dificultats. En el tercer trimestre d'aquest cicle s'introdueix la llengua castellana. Garantim el domini de les dues llengües al llarg del procés educatiu.

Captura de pantalla 2014-05-26 a les 12.59.11

EL PROJECTE LINGÜÍSTIC

La llengua anglesa es treballa com a primera llengua estrangera des d'Educació Infantil i, a partir de 1r de Primària, és també la llengua d’aprenentatge de l’àrea de Ciències Naturals (Science), introduint així l’aprenentatge integrat de continguts en llengua estrangera.

IMG_3761

EL PROJECTE LINGÜÍSTIC

Quan s'inicia el Cicle Superior, els alumnes trien la segona llengua estrangera en la qual desitgen iniciar-se: francès o alemany. Aquesta segona llengua estrangera té continuïtat mentre l'alumne segueix els seus estudis a l'etapa de Secundària.

20160120_FOTORECURS_SG (37)

EL TREBALL PER PROJECTES

A partir del Cicle Inicial, les matemàtiques es treballen tenint en compte les intel·ligències múltiples dels nostres alumnes. Al Cicle Mitjà els alumnes participen en projectes i en sessions pràctiques d'experimentació per desenvolupar, entre d'altres aspectes, la seva creativitat.

Fotolia_85725012_XXL

EL PROJECTE PEDAGÒGIC

En el Cicle Superior, els alumnes entren a formar part de la Cooperativa d’Alumnes Els Pinetons. Aquesta cooperativa col·labora en l’organització de diversos actes que es fan a l’Escola: la campanya de donació de sang, la recollida d'aliments de primera necessitat, ...

DSC01887

EL PROJECTE EN INNOVACIÓ

Els nostres alumnes disposen d’ordinadors a l’aula, pissarres digitals interactives, robots, netbooks i Ipads amb la intenció d'estimular l’aprenentatge i crear alumnes competents en integrar els dispositius tecnològics com a eina habitual.

lab12

EL PROJECTE CIENTÍFIC

Tots els cicles de l'etapa participen en unes jornades de recerca i experimentació que giren al voltant d'un tema diferent cada any amb les quals pretenem fomentar l'esperit de recerca, potenciar el raonament i el treball científic que es treballa en els nostres magnífics laboratoris (Science Research).

Fotolia_113036800_L

SORTIDES I COLÒNIES

Programem nombroses sortides relacionades principalment amb l'àrea de coneixement del medi. L'alumne participa en jornades de colònies cada curs. Al Cicle Superior és substituïda per una ruta cultural a una altra comunitat autònoma o país. També al Cicle Superior organitzem estades culturals a Anglaterra.